Sunday, July 30, 2017

Bemoeienissen van Pluvius

Wat een zomer, dames en heren. Heerlijk - de planten redden zichzelf. Zelfs de gladiolen, die zich op het schraalste stukje grond van de tuin bevinden, zijn niet te beroerd om hun kleur te bekenen. En wat voor één. Opgekweekt uit kleine bolletjes!

Maar ik update niet om alleen te vertellen over gladiolen. Kom op zeg.
Nee, we hebben weer een interessante ontdekking gedaan. De gordingen -voor de gezegenden onwetenden: een belangrijk constructief onderdeel van je dak- zijn helemaal rot waar ze de gevel ingaan. Weer een klusje erbij!

Nog steeds wachten we trouwens met smart op de constructeur: pas als hij is geweest weten we precies welke, hoe en in welke volgorde we te werk moeten gaan om te voorkomen dat het huis instort onder het gewicht van het nieuwe dak. Afgelopen vrijdag zou het zo ver geweest zijn, ik had al 1,5 fles champagne achter de kiezen om het te vieren. Maar hij was ziek...







Om ons te troosten hebben we maar een onderstel voor onze afkortzaag gekocht. Nu staat dat ding telkens op de grond, te wachten tot een nietsvermoedende voorbijganger erover van z'n sokken valt. Maar natuurlijk hebben we ook verstandige aankopen gedaan, zoals bouwstofzuigerzakken en een mortelpistool. Ja, een mortelpistool. Die laat ik even aan jullie verbeelding over. Wat een geweldig woord. Goed, in elk geval, doe dingen worden aangeboden voor 80 euro + 24 euro verzenden op de website van de leverancier van spiraalankers.


Spiraalankers zijn RVS staven die je in de voegen van je muur maakt ter hoogte van scheurvorming, om te voorkomen dat je pand in elkaar stort. Om dat allemaal goed te bewerkstelligen moet je de voegen uitfresen, mortel in de sleuf pistolen, de staaf erin, en de boel dicht mortel-pistolen. Maar An is niet koekoek, die zoekt nog wat verder. Onheilspellend gevolg: hetzelfde pistool voor 30 euro's en 5 centjes thuisbezorgd.

Dat was voor nu even de korte update tijdens de bouwvak, groetjes vanuit de caravan!




No comments:

Post a Comment