Sunday, November 6, 2016

We kunnen wel inpakken

Ik kan geen doos meer zien. Zelfs de katten doen niet meer zoveel met hun voorheen favoriete speeltjes. We zijn ook wel erg enthousiast begonnen; ons bezoek denkt steevast dat we binnen een week gaan verhuizen. Onze kamers beginnen zelfs weer hol te klinken. Maar we gaan echt verhuizen op 4 februari! Dus ik zeg schaamteloos: helpers, save the date!


Ja, voor de snelle rekenaar - de sleutel komt op 30 januari. En een week later verhuizen deze lunatiks?! Helemaal goed gezien. Want - waarom niet? Lekker geen dubbele lasten, niet op de schopstoel, lekker het huis leren kennen, een realistisch plan maken en rustig aan met de 'buitenschil' beginnen. En isolatie.

Over isolatie gesproken, gisteren zijn we naar een open duurzaam huis geweest. Zie ook hier. Dat was dus gister, en is ook nog volgende week zaterdag. Huiseigenaren die energiebesparende maatregelen hebben genomen in hun woning, ontvangen dan geïnteresseerden en geven ze een rondleiding. Je kunt selecteren op bouwjaar, dus wij zijn naar een huis geweest met een vergelijkbaar bouwjaar. De bewoners hebben hun energielabel met zo'n 5 stappen (!) kunnen verlagen door de maatregelen die ze hebben genomen. Helemaal niet slecht voor een pand van dergelijke leeftijd. En tot onze verrassing hebben ze alles zelf gedaan - dus we hebben een schat aan tips ontvangen. Dingen die wij al vermoedden zijn bevestigd, valkuilen waar wij ons niet meer in laten lokken zijn gedeeld, en er zijn weer wat adresjes toegevoegd aan onze lijst die onmisbaar zijn voor het opknappen van een oud pand. Ook veel inspiratie voor materialen; wist je dat dun, hard vinyl in de badkamer precies op een matte gietvloer kan lijken?! Wij niet! Die onthouden we. Ook bestaat er bepaalde was voor op een plankenvloer die echt een prachtig resultaat geeft. Nu ben ik des te benieuwd wat er onder het vloerbedekking bij ons vandaan komt..

Een van de tips was ook: zorg voor goed gereedschap. Dat Luuk zich natuurlijk geen twee keer zeggen dus het eerste wat hij deed toen hij thuis was laat zich raden - meneer Hornbach, in ruil voor een klein zakje digitaal geld, een decoupeerzaag afhandig maken.

En oja, tot slot nog veel schaamtelozer: stem op ons, zodat we een nieuwe keuken kunnen winnen. Klik hier (je hoeft Brugman niet te liken want er staat ergens een klein smiechterig kruisje). Danku!



No comments:

Post a Comment