Tuesday, October 4, 2016

Papierwinkel en plannetjes

Inmiddels zitten we op week 5 van de 7 aangaande het financieringsvoorbehoud. De bank wil alles van ons weten. Elk weekend label ik de wasmand met het weeknummer en geef ik hem af op het postkantoor voor verzending naar de bank. Voor je het weet is er weer een week voorbij.

Gelukkig hebben we wel zwart op wit van de gemeente dat het geen probleem is om de woningen samen te voegen - adres-technisch gezien dan. Voor de fysieke indelingsveranderingen hebben we wel nog aparte vergunningen nodig. Maar dit was, naast de hypotheek, het grootste obstakel.

Maar ondanks deze bodemloze gierput houden we hoop. Want we moeten toch door. De oplevering is al over minder dan 4 maanden en er moet nog zoveel gebeuren! Zo moet ik bijvoorbeeld voor die tijd afgestudeerd zijn, er moet een complete indeling en planning klaarliggen en ook in onze huidige woning moeten we nog aardig wat lampjes verwijderen, verdiepingen uitbreken en gaatjes dichtsmeren. Hoewel, iemand zin in een vrije sector woning met veel gaten?

In elk geval draaien onze radertjes overuren om na te denken over de mogelijke nieuwe indeling na de samenvoeging. Pardon?! Zou je niet eerst bezig gaan met het achterstallig onderhoud?
Ja, dat zou je denken. Maar veel achterstallig onderhoud kan van het lijstje als de indeling ongeveer wordt zoals wij nu denken. Een muur die je er toch uit gaat halen, hoef je natuurlijk niet te verstevigen. Een badkamer die verdwijnt, hoeft niet tot in de puntjes nagelopen en dichtgekit te worden om vochtproblemen te voorkomen/verhelpen. Ook voor de aanleg van de CV en elektra is het wel fijn als je weet hoe de kamers worden. Om te voorkomen dat je straks een radiator installeert ter hoogte van je nieuwe koelkast, of zo.

Momenteel zijn we offertes aan het opvragen bij architecten. Niet alleen omdat je weer heel veel tekeningen moet aanleveren voor de verbouwingsvergunningen bij de gemeente, maar ook omdat het wellicht toch meerwaarde kan hebben als een professional met ervaring meedenkt over een nieuwe indeling. Wat kost dat en zou het dat waard zijn? Natuurlijk blijven we altijd zelf nadenken, en de eerste idee├źn over de begane grond leven al. Zie bovenstaande tekening.
No comments:

Post a Comment